D/A Converters

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

D/A converter audio

Een D/A converter voor audio wordt steeds vaker als standalone apparaat ingezet omdat deze veel invloed heeft op de geluidskwaliteit die de set produceert. De hoofdtelefoonuitgang van een computer produceert vaak slecht geluid, vervorming en ruis. Met name de hoofdtelefoonuitgang van laptops ruist vaak. Tijdens het vertalen van de digitale gegevensstroom naar analoog geluid kan er van alles misgaan, waardoor er tussen verschillende converters hoorbaar verschil kan zitten.

De juiste in- en uitgangen zijn belangrijk, want ook draadloze overdracht is mogelijk. Een coaxiaal/optische verbinding kan geen surround HD-signalen bolwerken. Een AES/EBU verbinding over XLR klinkt pas beter wanneer de kabel een grote afstand overbrugt. Een DA converter met hdmi-ingang zul je niet tegenkomen, wat een nadeel is bij een gameconsole of blu-ray speler met surround geluid. Bij een USB-connectie heeft een asynchrone signaaloverdracht de voorkeur, om een overschot aan jitter te voorkomen. Daarnaast spelen zoveel mogelijk verschillende sampling frequenties en bitdieptes bij de D/A converter een rol.

Wat is voor het combineren van jouw D/A converter met hifi ideaal?

In het ideale geval beschikt je D/A converter over meerdere optische en coaxiaal digitale ingangen, over minstens één XLR-ingang, een I2S poort en een asynchrone USB-poort die voldoet aan de USB Audio Class 2 norm. Het zou ideaal zijn wanneer je met een afstandsbediening, bijvoorbeeld infrarood of een app op je iOS of Android apparaat, de gewenste ingang kunt kiezen.

Sommige gewenste features zijn ook afhankelijk van in welke situatie je, je DA converter voor audio wilt gaan gebruiken. Luister je graag muziek via een hoofdtelefoon, dan is een uitgang op het frontpaneel in stereo jack formaat handig. Wanneer je, je DA converter als voorversterker wilt gebruiken, heb je volumeregeling nodig (waarbij analoog de voorkeur heeft of een 32-bit floating point met dithering model) en enkele analoge audio ingangen.

Online bij HiFi Outlet bestellen

Om je luisterervaring naar een hoger niveau te tillen, komt een standalone D/A converter voor je hifi goed van pas. Naast alle technische specs kun je ook het uiterlijk van de DA converter mee laten wegen in je oordeel. Een stijlvolle aluminium behuizing die bij de rest van jou hifi past bijvoorbeeld. Je kunt jouw ideale DA converter voor audio direct online bestellen!

Loading...