Audio kabel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Audio kabel kopen

Een audio kabel kopen klinkt bijna als iets vanzelfsprekends, maar het is een essentieel onderdeel wanneer je vaak muziek luistert of films kijkt. Het type audio kabel kan namelijk het verschil maken tussen een goede of slechte luisterervaring.

Analoge of digitale audio kabel?

De rood/witte analoge (tulp)verbindingen zijn al jaren succesvol. Een digitale audio kabel is technisch beter maar niet op ieder apparaat aan te sluiten. Ook hier is verschil in, zij het een klein verschil. Zo is er de digitale coaxiale kabel en de optische audio kabel. De optische audio kabel is niet gevoelig voor elektromagnetische storingen waardoor het geluid van een betere kwaliteit is, zuiverder met minder geruis en gebrom. Het signaal wordt met behulp van LED signalen verzonden. Je apparaat moet hiervoor echter wel over de juiste aansluiting beschikken. Beide opties zorgen gelukkig voor geluid van hoge kwaliteit.

Ook de juiste lengte van de (digitale) audio kabel is een discussiepunt. Een langere kabel biedt je de mogelijkheid een grotere afstand te overbruggen, zodat je het apparaat in iedere willekeurige hoek van de kamer kunt plaatsen. Bij een langere kabel moet het signaal echter ook een langere afstand overbruggen, waardoor de kwaliteit van het geluid door storingen onderweg sneller kan afnemen. Een korte kabel heeft de voorkeur, maar vaak bepaalt de plaatsing van het apparaat ook deels de ervaring. Een film kijken, doe je waarschijnlijk het meest ontspannen op de bank, dan moet de kabel hier wel kunnen komen.

Wanneer je een audio kabel gaat kopen, heeft een vergulde aansluiting tot slot de voorkeur boven een koperen aansluiting omdat een koperen aansluiting kan gaan roesten.

De beste prijs-kwaliteitverhouding

Over smaak valt te twisten en dat is ook zo in het geval van een audio kabel kopen. De verschillen tussen een analoge en digitale audio kabel zijn miniem en ze hebben beiden een reputatie hoog te houden. De toonaangevende producten die je bij hifi outlet online kunt kopen, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt al onze producten, zoals een audio kabel, kopen in onze webshop. Profiteer daarbij van onze scherpe prijzen en snelle levertijd. Wij stellen plezier in online shoppen en thuis ervaren voorop!

Loading...