Optische kabel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Optische audiokabel

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een digitale audiokabel, kun je kiezen tussen een coaxiale en een optische audiokabel. Je zult weinig verschillen horen tussen de twee. Een optische audiokabel, die de gegevens via LED signalen verzendt, heeft in vergelijking minder kans op elektromagnetische storingen. Het gevaar van brom of ruis door lekstromen wordt hiermee vermeden. Een coaxiale kabel heeft juist weer een goede isolatie en dus een goede bescherming, waardoor het verschil in kwaliteit nauwelijks hoorbaar is. Altijd een weergaloze geluidskwaliteit

Een optische kabel kopen

Waar je beter eerst naar kunt kijken, wanneer je een optische kabel gaat kopen, is of het apparaat in kwestie de betreffende aansluiting ondersteunt: S/PDIF. De HD-surround formaten, zoals Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio, en surround LPCM, kunnen niet via deze optische verbinding gaan.

Een optische digitale kabel levert nauwelijks vertraging op en waarborgt de kwaliteit, zeker over kortere afstanden merk je geen signaalverzwakking of vervorming. Ga altijd voor kwaliteit want bij sommige merken is de vertroebeling van de ader in de gebruikte glasvezel erger, en dat hoort en stoort jou. Ook materiaalovergangen kunnen voor signaalverstrooiing zorgen, evenals het niet stofvrij houden van aansluitingen.

Optische digitale kabel: geluid met meer dynamiek, detail en body

Een optische digitale kabel is technisch beter dan een analoge kabel maar beiden hebben hun diensten in de loop der jaren bewezen. Een optische kabel kopen, gaat dus ook een stukje op gevoel. Blijft jouw voorkeur uitgaan naar een optische audiokabel, dan weet je bij hifi outlet zeker dat je hoge kwaliteit voor een scherpe prijs krijgt.

Onze merken HQ, Oehlbach en QED garanderen een hoogwaardige verbinding tussen je afzonderlijke home cinema componenten, die het digitale signaal met zo weinig mogelijk jitter overbrengen. Onze QED Performance Toslink is zelfs een multi-award winnaar!

Bij hifi outlet kun je direct online iedere optische kabel kopen. Heb je de specs bekeken maar kom je er desondanks niet helemaal uit, twijfel je tussen meerdere kabels of heb je vragen over bijvoorbeeld het aansluiten van een specifieke optische audiokabel? Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en jou een passend advies op maat te geven. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice!

Loading...