Magnat MA 400 Zwart

De MA 400 is een geïntegreerde versterker met buizenvoorversterker, een eindtrap met een speciaal audio-IC en een phono-ingang voor Moving Magnet pick-up elementen. De phono voorversterker is opgebouwd met zeer ruisarme operationele versterkers. Door de geselecteerde onderdelen is een afwijking van de RIAA vervormingscurve van minder dan 0,3 dB gerealiseerd. Daarnaast is de versterker uitgerust met een subsonic filter met een steile flank van 18 dB/octaaf en een overgangsfrequentie van 16 Hz. Medebepalend voor de karakteristieke klank in de dubbeltriode van het type ECC88 in de voorversterker. Deze dubbeltriode wordt vóór montage geselecteerd en 60 uur ingebrand.
Het hart van de eindtrap wordt gevormd door de vermogensversterker LM4780TA uit de Performance-Serie van de Amerikaanse halfgeleiderspecialist National Semiconductor. De versterker is bestand tegen kortsluiting en een thermische beveiliging tegen overbelasting garandeert een veilig gebruik. 40 W permanent vermogen per kanaal en een kortstondig piekvermogen van totaal 150 W zorgen in combinatie met de hoge dempingsfactor voor probleemloze aansturing van veeleisende luidsprekers. Bepalend voor de geluidskwaliteit en de dynamiek is echter niet het vermogen in Watt maar de kwaliteit van de voeding. In de MA 400 wordt gebruik gemaakt van een in deze prijsklasse niet alledaagse toroidale transformator met een hoog rendement. Er is een energiebesparende stand-by functie met een energieverbruik van minder dan 1 Watt en een volledige afstandsbediening waarmee ook de andere modellen van de MA 400 serie kunnen worden bediend. De ruim uitgevoerde luidsprekeraansluitingen zijn verguld en ingekapseld in acryl. Hiermee is een goede verbinding gegarandeerd, ook voor luidsprekerkabels met een grote diameter.

€ 399,00

€ 349,00

Prijzen zijn per stuk en incl. BTW

Beschikbaarheid: Levering in 3-4 werkdagen

150W Stereo versterker - Buizenvoorversterker - Platenspeler (MM) aansluiting - high level inputs - AUX - 3.5 mm audio input - 2 jaar garantie
  • Artikelnummer: AY-Q304-EYJ3
Loading...