Center speakers

Center speaker

Een center speaker is onmisbaar in een goede surround opstelling, hij verzorgt namelijk voor meer dan 60% de soundtracks en bijna alle dialogen in een film. Met een topklasse center speaker heb je een perfect verstaanbare weergave van stemgeluid, wat uiteraard zeer belangrijk is bij bijvoorbeeld een live concert of film in blu-ray. We vertellen je graag een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten bij aankoop van een center speaker.

Types center speakers en speakerset|

Een center speaker met een 3-wegsysteem kan veel beter zijn dan eentje met een 2-wegsysteem, maar dat is niet per definitie zo, dat ligt vaak aan het merk en type. Wel is het zo dat een 3-weg center luidspreker efficiënter zijn geluid kan produceren, de midrange wordt een stuk dynamischer en het systeem kan meer belast worden, waardoor er meer ruimte is om andere frequenties te versterken, zoals de bas.

Wil je een surround speakerset samenstellen, zorg dan dat de speakers onderling goed op elkaar afgestemd zijn. Kies bij voorkeur speakers van één merk en uit één serie.

Impedantie en belastbaarheid

Een impedantie van 8 Ohm is standaard voor de versterkeruitgang. Wanneer je een extra set luidsprekers wilt aansluiten, let dan op dat de impedantie niet te laag wordt en dat de versterker het aantal Ohms aankan, zodat deze geen schade ondervindt.

Om clipping te voorkomen, en daardoor schade aan de tweeter, is het beter een zware in plaats van een lichte versterker aan te sluiten. Tot slot is het voor een krachtige weergave van lage tonen aan te bevelen center speakers te kiezen met een baspoort.

Bekijk ons aanbod en vind jouw center luidspreker

Voor center speakers met ongekende power en precisie kijk je in het aanbod van av trader. Verbaas je over de innovaties en technologische hoogstandjes. Dankzij onze High End merken en producten en bijzonder aantrekkelijke prijzen vind je hier vast en zeker iets van je gading.

Center speakers plaats je bij voorkeur recht voor de luisteraar, boven of onder je televisie, voor een optimale weergave van het surround effect. Voor een bijpassende muurbeugel of hifi meubel kun je ook in ons ruime assortiment kijken.

Loading...